Tatarák bude opäť legálny za podmienky úpravy jedálnych lístkov

Schválené od 01.06.2017 - Číslo zákona: 533/2007
[07.07.2017]

Vyhláška Ministerstva zdravotníctva SR o podrobnostiach o požiadavkách na zariadenia spoločného stravovania


Dôvodom novely vyhlášky je doplnenie a upresnenia niektorých požiadaviek na prípravu pokrmov z tepelne neopracovaného mäsa a rýb v zariadeniach spoločného stravovania (napr. reštauráciách). Úpravou sa umožní zmrazovanie čerstvého mäsa v prevádzkach zariadení spoločného stravovania.

Podnikatelia budú mať povinnosť informovať spotrebiteľa v jedálnom lístku o prípadných zdravotných rizikách pri konzumovaní tepelne nespracovaného mäsa a rýb slovami: „Neodporúča sa konzumovať tepelne nespracované mäso, ryby a vajcia deťmi, tehotnými ženami a dojčiacimi ženami a osobami s oslabenou imunitou“.
Stiahnite si aplikáciu

Partneri:
Stiahnite si aplikáciu
Stiahnite si aplikáciu